Оваа политика на приватност го опишува начинот на кој ги собираме, употребуваме и споделуваме личните податоци, секогаш кога ја посетувате или купувате од neamoda.com (понатаму: „страницата“).

ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ КОИ ГИ СОБИРАМЕ
Кога ја посетувате страницата, автоматски собираме одредени информации за вашиот уред, вклучувајќи информации за вашиот веб-прелистувач, интернет протокол (IP) адреса, временска зона и некои од колачињата кои се инсталирани на вашиот уред. Дополнително, додека прелистувате на страницата, собираме информации за поединечните веб страници или производи кои ги гледате, кои веб-локации или пребарани термини Ве упатиле до страницата, и информации за начинот на кој разменувате податоци со страницата. Овие автоматски собрани информации се однесуваат на „Информации на уредот“.

Собираме Информации на уредот употребувајќи ги следниве технологии:
– „Колачиња“ се датотеки со податоци кои се лоцирани на вашиот уред или компјутер и често вклучуваат анонимен единствен идентификатор. За повеќе информации за колачиња и како да се оневозможат колачиња, посетете ја http://www.allaboutcookies.org.
– „Датотека за евиденција“ ги следи дејствата на страницата и ги собира податоците вклучувајќи ја вашата интернет протокол (IP) адреса, вид на прелистувач, давател на интернет-услуги, страници за упатување/излез и датум/временски печати.
– „Веб-бубачки“, „тагови“ и „пиксели“ се електронски датотеки кои се употребуваат за снимање информации за начинот на кој ја прелистувате страницата.

Дополнително, кога купувате или се обидувате да купите преку страницата, собираме одредени информации, вклучувајќи го вашето име, адреса за фактурирање, адреса за испорака, информации за плаќање (вклучувајќи број на платежна картичка, е-пошта и телефонски број). Овие информации се „Информации за нарачка“.

„Лични информации“ во оваа политика на приватност се и информации на уредот и информации за нарачка.

КАКО ГИ КОРИСТИМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ИНФОРМАЦИИ?
Ги користиме информациите за нарачка кои во главно ги собираме за да ги исполниме нарачките кои се прават преку страницата (вклучувајќи го процесирањето на вашите информации за плаќање, договарањето испорака на пратки и доставувањето на фактури и/или потврди за нарачка). Дополнително, ги употребуваме информациите за нарачка за да:
– контактираме со Вас;
– ги заштитиме нашите нарачки од потенцијален ризик или измама, и
– да Ви обезбедиме информации или реклами поврзани со нашите производи или услуги согласно параметрите кои ги споделивте со нас.

Ги употребуваме информациите на уредот кои ги собираме за да ни помогнат при заштита од потенцијален ризик или измама (особено, вашата интернет протокол (IP) адреса) и во главно да ја подобриме и оптимизираме нашата страница (на пример, преку создавање анализи за начинот на кој нашите клиенти ја прелистуваат и разменуваат податоци со страницата и да се процени успехот на нашите маркетинг и рекламни кампањи).

СПОДЕЛУВАЊЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ИНФОРМАЦИИ
Ги споделуваме вашите лични информации со трети страни за да ни помогнат при употребата на вашите лични информации како што е горенаведено. Исто така, ја користиме анализата на Гугл за да ни помогне да разбереме како нашите клиенти ја користат страницата - може да прочитате повеќе за начинот на кој Гугл ги користи личните информации тука: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/. Исто така, може да ја избегнете анализата на Гугл тука: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Најпосле, може да ги споделиме Вашите лични информации за да се усогласиме со применливите закони и регулативи, да одговориме на судски покани, налог за претрес или други законски барања за информации кои ги добиваме или за да ги заштитиме нашите права на друг начин.

МАРКЕТИНГ
Како што е горенаведено, ги користиме личните информации за да Ви обезбедиме насочено рекламирање или маркетинг комуникации кои сметаме дека би Ве интересирале. За повеќе информации за начинот на кој работи насоченото рекламирање, може да ја посетите едукативната страница на иницијативата за мрежно рекламирање (анг. „Network Advertising Initiative’s„ (“NAI”)) на: http://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work.

Може да се откажете од насочено рекламирање преку користење на долунаведените врски:
– Facebook: https://www.facebook.com/settings/?tab=ads
– Google: https://www.google.com/settings/ads/anonymous
– Bing: https://advertise.bingads.microsoft.com/en-us/resources/policies/personalized-ads

Покрај тоа, може да се откажете од некои од овие услуги со посета на порталот за исклучување на Дигиталното рекламирање на Алијансата (анг. „Digital Advertising Alliance’s“) на: http://optout.aboutads.info/.

НЕ СЛЕДИ
Обратете внимание дека не ја менуваме практиката за собирање податоци на нашата страница и не користиме практики кога гледаме сигнал „Не следи“ од вашиот прелистувач.

ВАШИ ПРАВА
Доколку сте европски жител, имате право да пристапите до личните информации кои ги поседуваме за вас и да побарате вашите лични податоци да се коригираат, ажурираат или избришат. Доколку сакате да го примените ова право, Ве молиме контактирајте нè преку долунаведените информации.

Дополнително, ако сте европски жител, нагласуваме дека ги обработуваме вашите информации за да ги исполниме договорите што може да ги имаме со вас (на пример, ако нарачате преку страницата), или на друг начин да ги следиме нашите горенаведени законски деловни интереси. Покрај тоа, имајте предвид дека вашите информации ќе бидат пренесени надвор од Европа, вклучувајќи ги Канада и Соединетите Држави.

ЧУВАЊЕ ПОДАТОЦИ
Кога правите нарачка преку страницата, ќе ги чуваме вашите информации за нарачка во нашата евиденција освен доколку и сè додека не побарате да ги избришеме.

ПРОМЕНИ
Можно е повремено да ја ажурираме политиката на приватност со цел да се прикажат на пример, промените во нашите практики или поради други оперативни, законски и регулативни причини.

КОНТАКТИРАЈТЕ НÈ
За повеќе информации за нашите практики за приватност, доколку имате прашања или поплаки, Ве молиме контактирајте нè преку е-пошта info@neamoda.com или преку пошта на долунаведената адреса:

NEAMODA
[Re: Privacy Compliance Officer]
NEAMODA , Isaia 9 , 14, 54634 Thessaloniki, Greece

ЗАТВОРИ

Категории на производи

X
Кошничка